Geschiedenis

De kerk in Almelo

De Deur Almelo is onderdeel van een snelgroeiende beweging, genaamd Christian Fellowship Ministries (CFM). Wereldwijd zijn er nu ongeveer 4000 kerken in meer dan 150 landen. In Nederland heten onze kerken ‘Evangelie Gemeente De Deur’.

Waar het begon…
Onze Fellowship is begonnen in 1970, toen pastor Wayman Mitchell met zijn vrouw Nelda een kerk in Prescott, Arizona (VS) aangeboden kreeg. In die tijd was er een grote opwekking gaande onder hippies die zichzelf ‘Jesus People’ noemden.

Zij marcheerden met duizenden tegelijk door de straten van de Verenigde Staten en vertelden iedereen dat zij opnieuw geboren waren. Door hun bekering tot Jezus Christus werd hun hart veranderd en werden zij vrijgemaakt van drugsverslaving, leegte en doelloosheid. In 1978 sloot een kleine bijbelstudiegroep uit Steenwijk zich aan bij de CFM, verhuisde naar Zwolle en begon daar te groeien. Om het evangelie ook te brengen naar andere steden in Nederland en het buitenland, werden echtparen uitgestuurd om nieuwe kerken te beginnen. Vanuit De Deur Zwolle zijn er zendelingen uitgezonden naar landen als Peru, China, Suriname, Zuid-Afrika, Tsjechië, Curacao, Indonesië, België en vele andere landen.

Waar het in Almelo begon…

Eén van de kerken die werd gestart is De Deur Almelo.

Vanuit de winterconferentie van 2020 in Zwolle is er een kerk gepland in Almelo, vanwege de covid lockdown konden de eerste diensten van start gaan in Juni 2020.

Ruim 2,5 jaar later kent Evangelie Gemeente De Deur Almelo een enthousiaste en diverse groep van 30 mensen die zijn veranderd door Gods woord. Met elkaar dragen wij de grote opdracht uit in deze stad en omstreken, een lokale kerk met een wereldwijde visie!